Home / Széchenyi 2020

Széchenyi 2020

Széchenyi Terv Plusz - Átfogó beruházás a Dentland Fogászat Kft.

a kedvezményezett neve: DENTLAND FOGÁSZAT Korlátolt Felelősségű Társaság

a projekt címe: Átfogó beruházás a Dentland Fogászat Kft.

a szerződött támogatás összege: 43 413 668 Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 70%

a projekt részletes bemutatása:

A beszerzésre kerülő gépek alacsony karbantartási, üzemeltetési költséggel, stabilabb működési paraméterekkel rendelkezik. A projekt céljai: 1) Orvosi eszköz gyártási tevékenység és szakorvosi járóbeteg ellátás gépparkjának fejlesztése 2) IT-s fejlesztés a cég egészére nézve 3) 2 kollega kommunikációs képzésének megvalósítása, 4) Marketing stratégiai tanácsadás 1) Hasonló funkciót betöltő gépekkel már rendelkezik vállalkozásunk, azonban a beszerzés tárgyát képező gépek nagyobb teherbírásúak és sokkal gyorsabbak, precízebbek. A beruházás által nő a kapacitásunk, ami segítségével azonos humánerőforrás mellett, de több beteget tudunk ellátni. Ráadásul eddig 3 fogtechnikus kollegát foglalkoztattunk, 2021.04. hóban azonban további 2 fővel nőtt a létszámunk. Sirona CEREC AC PRIMESCAN: ez a kamera már nem csak egy fogas kezelésekhez alkalmas, hanem akár egy teljes kvadráns (3-4 fog) kezeléséhez is, sokkal precízebb, mint a korábbi gépek. CEREC SpeedFire szinterező kályha: A CAD-CAM digitális workflow része: a PRIMESCAN-ből érkező információkat feldolgozza közvetlenül és a mintavételnek megfelelő módon készíti el a kerámia pótlást. CEREC Primemill: meglévő gépparkunkhoz illeszkedő kályharendszert kívánunk megvásárolni. inLab Profire szinter kályha: meglévő szinterkályhánkat heti rendszereséggel kell javítani, sok a leállás, miatt a fogpótlás minősége romolhat vagy meghiúsulhat, ennek a gépnek a cseréje történik meg most. Sirona INTEGO TS: ergonómikusabb, kényelmesebb fogászati székrendszer. Az operációs lámpa egy sokkal nagyobb fényerejű, de a szemet mégsem bántó fényforrással rendelkezik. Ezzel a géppel egy újabb munkaállomást tudunk kialakítani. 2) Az új képalkotó szoftverek,amelyekkel 3D-ben tudunk tervezni, egyre fejlettebbek, azonban a számítógépek ezt a folyamatot nem tudták lekövetni. A jelenlegi gépparkunk nagyrésze több, mint 4 éves és ezáltal nem rendelkeznek megfelelő erőforrásokkal, a szoftverek kezelése rendkívül lelassult és nehézkessé vált, ezért 4 db egyedi számítógép konfigurációt, szerver csomagot, hálózati csomagot, egy iPad-t, Kyocera nyomtatót valamint egy egyedi mini PC konfigurációt vásárolunk meg. A gépek elhelyezése és használata: 1 recepció mini PC, 1 backoffice iPad, 4 kezelőhelyiségekben, 2 db a röntgenhelyiségben, az egyedi számítógép konfigurációból. A járóbeteg ellátásban a betegadatok rögzítése, időpontok nyilvántartása, kommunikáció a páciensekkel a számítógép funkciója. A rendelőkben lévő gépeket a betegnyilvántartó szoftver, valamint a RTG képek vizsgálatához használjuk. 4) A fejlesztés várhatóan több ügyfelet jelent, illetve olyan technológiai megújulás, amelyet érdemes kommunikálni. Ezért marketing stratégiai tanácsadáson veszünk részt 100 órában, hogy ne legyenek felesleges kiadásaink a marketingben

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.05.12.

projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00890

Széchenyi 2020 - Technológiai előrelépés a DENTLAND FOGÁSZAT Kft.-nél

 • a kedvezményezett neve: DENTLAND FOGÁSZAT Kft.
 • a projekt címe: Technológiai előrelépés a DENTLAND FOGÁSZAT Kft.-nél
 • a szerződött támogatás összege: 15 113 000 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 70%
 • a projekt tartalmának bemutatása: A Dentland Kft. tevékenységét 1999-ben kezdte meg (korábban HUNIKO-DENT Kft.-ként). A társaság tevékenysége: Humán egészségügyi szolgáltatás, fogászati ellátás. A vállalkozás korlátolt felelősségű társaságként működik, a törzstőke nagysága 3.000 e Ft. Székhelye: 4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Fogászati rendelőnk a debreceni Nagyerdőn, a termálfürdő épületében található. Április alkalmazotti létszámunk 12 fő, de év elején 21 fővel kezdtük meg a munkát.

Fogászati centrumunk kialakításakor elsődleges célunk az volt, hogy betegeink számára kellemes környezetet teremtsünk. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a fogászati kezeléseket nyugodt légkörben végezhessük. Ezen kívül a kompromisszumok nélküli betegellátáshoz szükséges feltételeket is biztosítottuk lelkiismeretes szakembereink számára: a kor legszínvonalasabb gép- és eszközparkját a digitális képalkotástól a fogpótlások készítésében csúcstechnikának számító számítógép vezérelt (CAD/CAM) eljárásokig, a professzionális fogfehérítő rendszerektől a gépi gyökérkezelésen át a piacvezető implantációs rendszerekig.

A projektben egy darab professzionális és sokoldalú RTG gép kerül beszerzésre, melyet a rendelőnkben fogunk üzembehelyezni. Terveink szerint a fokozatos visszaállás által újra fel tudjuk tölteni a létszámunkat, mert az ügyfeleink visszajelzése alapján az elmúlt 2 hónapban elcsúsztatott kezeléseket minél hamarabb meg kell ejtenünk, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező hónapokban sokkal nagyobb terhelés alatt kell dolgoznunk, bepótolva a kimaradt kezeléseket.

A vészhelyzet kihirdetésekor teljesen meg kellett szüntetnünk a szakorvosi ellátásunkat, hiszen a tevékenység jellegéből fakadóan fokozottan veszélyes munkát végzünk. Ennek következtében csökkenteni kellett létszámunkat, mert a bérköltségek olyan terhet jelentettek számunkra, amelyet ilyen működési feltételek mellett nem tudunk hosszútávon kitermelni. Így kénytelenek voltunk a vállalkozás fennmaradása érdekében pár kollegától megválni, bízva abban, hogy ha újra visszaállhatunk a teljes működésre, akkor létszámunkat az elvárt szintre tudjuk majd emelni.

Jelenleg működünk a szabályozásnak megfelelő módon, azaz teljes védőruházatban, fokozott biztonsági előírásoknak megfelelően. Ez azonban azt jelenti, hogy egy beteg ellátása több időt vesz igénybe, ráadásul a védőfelszerelés is költséget jelent, azaz sokkal kevésbé hatékony a működésünk, ami miatt a jelenleg helyzet is csak rentábilis működést tesz lehetővé. Cégünk azonban bízik a helyzet javulásában, így „előre menekülünk”, aminek ékes bizonyítéka jelen projekt is. Szeretnénk a beruházásaink által a jelenlegi válsághelyzetből megerősödve kijönni. A célunk az, hogy kibővített szolgáltatási kört érjünk el és a beszerzés által hatékonyabb működést tudjunk megvalósítani, ami jelentős bevétel növekedést és kiadás csökkenést von maga után.

A minőségi fogtechnikai termékek gyors elkészítésének  és a szakorvosi ellátás kulcsa a csúcstechnológia. Ezért folyamatosan követjük a szakma technikai hátterének fejlődését és igyekszünk laborunkat a XXI. század követelményeinek megfelelően felszerelni. A mindennapi munkánk gyakorlása során tapasztaljuk, hogy a folyamatos beruházások és fejlesztések következtében a minőségi fogtechnikai termékeket gyorsabban tudjuk elkészíteni, megőrizve a megbízható állandó minőséget.Jelen projekt megvalósulása esetén olyan fogászati eszközt szerezhetünk be, melyek a jelen modern technológiai elvárásoknak teljes mértékben megfelel és országos szinten is jelentős versenyelőnyhöz segíthetik vállalkozásunkat a konkurenciával szemben. Fogászati rendelőnk saját fogtechnikai laborral rendelkezik, melynek köszönhetően rövid határidővel, saját szakembereink kontrolja alatt készülnek a minőségi fogpótlások is. Az RTG gépet mind a szakorvosi ellátás, mind az orvosi eszköz gyártás során fel tudjuk használni, azaz több szinten is segítené a vállalkozásunkat.

A vírus előtt progresszíven növekvő páciens-forgalom gyorsabb kiszolgálása, valamint az elmúlt időszakban felhalmozódott esetek száma indokolja a professzionálisabb RTG berendezést. Magasabb beteg elégedettség a korszerűbb és gyorsabb eljárásnak köszönhetően.

 • Pontosabb implant tervezés, beültetés.
 • Jobb minőségű képalkotás-pontosabb munkavégzés
 • Több gép=több dolgozó tud egyszerre munkát végezni, ami egységnyi idő alatt több kezelt pácienst eredményez

Jelenleg fogászati laborunkban előállított termékek versenyképesek, de elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés. Szakmánkban olyan gyors a technológia fejlődése, hogy ha nem kísérjük figyelemmel folyamatosan az új technológiák megjelenését, akkor könnyen lemaradhatunk a versenytársakhoz képest. A fejlesztéssel olyan, a jelenlegi piacon elérhető legmodernebb berendezéseket szeretnénk beszerezni, amivel hosszú távra biztosíthatjuk működésünket.

A létrejövő eredmény: magas minőségű szolgáltatás, gyorsabb és pontosabb gyártási folyamat a fogtechnikai eszközök terén.

A gép segítségével gyorsabban tudunk dolgozni, valamint olyan kényelmi funkciók is elérhetőek, amivel korábban nem végzett tevékenységekre is lehetőségünk lesz. A munkatempó és a kapacitás fejlesztés most a legfontosabb számunkra, ugyanis ezzel tudjuk az elmúlt hónapokban kiesett bevételt rövid időtávon belül kompenzálni, ami által a munkaerőt megtudjuk tartani.

 • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.15.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00111

Széchenyi 2020 - Gyakornoki program

  • a kedvezményezett neve: Dentland Fogászat Kft.
  • a projekt címe: Gyakornoki program a Dentland Fogászat Kft.-nél
  • a szerződött támogatás összege: 7 518 385 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tartalmának bemutatása:  A Dentland Fogászat Kft. (korábbi elnevezés: HUNIKO-DENT Kft.) tevékenységét 1999-ben kezdte meg. A társaság tevékenysége: Humán egészségügyi szolgáltatás, fogászati ellátás. A vállalkozás korlátolt felelősségű társaságként működik, a törzstőke nagysága 3.000 e Ft. Székhelye: 3530 Miskolc, Petőfi u. 13.

  Fogászati rendelőnk a debreceni Nagyerdőn, a termálfürdő épületében található. Jelenlegi alkalmazotti létszámunk: 18 fő

  Fogászati centrumunk kialakításakor elsődleges célunk az volt, hogy betegeink számára kellemes környezetet teremtsünk. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a fogászati kezeléseket nyugodt légkörben végezhessük. Ezen kívül a kompromisszumok nélküli betegellátáshoz szükséges feltételeket is biztosítottuk lelkiismeretes szakembereink számára: a kor legszínvonalasabb gép- és eszközparkját a digitális képalkotástól a fogpótlások készítésében csúcstechnikának számító számítógép vezérelt (CAD/CAM) eljárásokig, a professzionális fogfehérítő rendszerektől a gépi gyökérkezelésen át a piacvezető implantációs rendszerekig.

  A projekt során 2 fő fogászati asszisztens szeretnénk felvenni (OKJ szám: 54 720 02), teljes munkaidőben, napi 8 órában.

  Feladataik a következőek:

  – megteremti a biztonságos betegellátáshoz szükséges környezetet

  – gondoskodik a rendelői higiénéről

  – eszközös és beteg előkészítést végez a kezelések kivitelezéséhez.

  – diagnosztikus és terápiás eljárások kivitelezésében segédkezik konzerváló fogászati, fogpótlási,

  parodontológiai, dentoalveoláris sebészeti, gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozásoknál.

  – adminisztratív tevékenységet végez

  – szervező, koordináló feladatokat lát el a praxis, a páciensek, a fogtechnikai laboratórium(ok) között.

  – feladatait a fogorvos irányítása és ellenőrzése mellett végzi

  A gyakornok a program során az alábbi feladatok ellátására válik alkalmassá: előkészíteni a fogászati kezelésekhez műszereket, anyagokat, eszközöket, gyógyszereket a munkakörhöz szükséges műszerek, eszközök, gépek precíz kezelését végezni ismereteinek gyakorlatban való alkalmazására, a kezelési folyamatok átlátására, összefüggések felismerésére, megfelelő következtetések levonására prevenciós, diagnosztikai, konzerváló fogászati, parodontológiai, protetikai, dentoalveoláris sebészeti, gyermekfogászati, fogszabályozási, vizsgálatoknál, kezeléseknél, beavatkozásoknál a fogorvosnak segédkezni képalkotó módszereket szakszerűen alkalmazni; fogászati röntgenfelvételeket készíteni és archiválni orvosi utasításra önállóan végezni kompetencia körnek megfelelő ellátási, vizsgálati, gondozási, rehabilitációs feladatokat pszichés támogatást nyújtani a páciensnek betegmegfigyelést végezni sürgősségi esetek ellátásában segédkezni az orvosnak a fogászati eljárásokkal kapcsolatban felvilágosítást nyújtani és a pácienst segíteni fogászati prevenciós tevékenységekben, szűrővizsgálatokban segédkezni egészségnevelő, fejlesztő tevékenységet folytatni felvilágosítást adni a fogak és a szájüreg higiénéjének fenntartása érdekében, a tisztítás (speciális) módjairól, eszközeiről a vizsgáló?, kezelőhelyiségeket és a műszereket tisztán, sterilen tartani, fertőtlenítési, sterilezési eljárásokat szakszerűen alkalmazni felhasználói szintű informatikai tevékenységet végezni dokumentációs, ügyviteli, koordinációs feladatot ellátni környezet, tűz, munka és balesetvédelmi szabályokat betartani.

  A vállalati kapcsolattartói feladatokat Jeszenszki Tiborné fogászati asszisztens kolleganőnk fogja ellátni, aki több, mint 8 éves munkatapasztalattal rendelkezik, nálunk pedig 2013 óta dolgozik (középfokú végzettséggel rendelkezik).

  A projektben beszerzésre kerülne egy egyedi számítógép konfiguráció, mely 2 munkaállomásból (Intel Corei7 számítógép konfiguráció, Philips 21,5″ 223V5LHSB2/00 – LED ) , merevlemezből (Synology DS418 Play)  és egy swithcből (TP-Link T1500-8T)  áll. A gyakornokok napi szakmai és adminisztratív munkavégzése folyna a két számítógépen.

  A projekt számszerűsíthető eredményei: 2 fő gyakornok Fogászati asszisztens foglalkoztatása, 1 fő vállalati kapcsolattartó, 2 munkaállomásból álló számítógép konfiguráció beszerzése, kötelező nyilvánossági elemek biztosítása, adminisztrációs feladatok ellátása.

  • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.08.06.
  • projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-03765

Széchenyi 2020 - Fogtechnikai eszközök beszerzése

 • A kedvezményezett neve: DENTLAND FOGÁSZAT Kft.
 • a projekt címe: Fogtechnikai eszközök beszerzése
 • a szerződött támogatás összege 12.490.750,- Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt tartalmának bemutatása: Jelen projektben esetén fogászati eszközök gyártására alkalmas eszközöket szereztünk be, melyek a jelen modern technológiai elvárásoknak teljes mértékben megfelelnek és országos szinten is jelentős versenyelőnyhöz segíthetik vállalkozásunkat. Fogászati rendelőnk saját fogtechnikai laborral rendelkezik, melynek köszönhetően rövid határidővel, saját szakembereink kontrolja alatt készülnek a minőségi fogpótlások.

A beszerzéseket követően komplex fogtechnikai feladatok ellátására alkalmasa laborral és nagyobb kapacitással tudunk majd üzemelni. A fejlesztés hosszú időre biztosítja meglévő alkalmazottaink munkahelyét, sőt a jövőben létszámbővítésre is számíthatunk.

Előállított termékek: fog pótlások, modellek, pótlás tervek, indikációk a felső és alsó állkapocsban

A szoftverek beszerzésével lehetőségünk lesz az egyszerű inlayektől kezdve a teljes anatómiailag csökkentett, hosszított hidakon, teleszkópokon, oszlopokon és rátéteken keresztül az egyedi csonkokig, a több csavarral rögzített hidakig és oszlopokig, vagy akár modellekig minden megtervezésére. pl.:  inlay, onlay, héj, korona, híd és hídváz.

 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2017.10.25.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00019
error: Content is protected !!