Home / Széchenyi 2020

Széchenyi 2020

Széchenyi 2020 - Gyakornoki program

  • a kedvezményezett neve: Dentland Fogászat Kft.
  • a projekt címe: Gyakornoki program a Dentland Fogászat Kft.-nél
  • a szerződött támogatás összege: 7 518 385 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tartalmának bemutatása:  A Dentland Fogászat Kft. (korábbi elnevezés: HUNIKO-DENT Kft.) tevékenységét 1999-ben kezdte meg. A társaság tevékenysége: Humán egészségügyi szolgáltatás, fogászati ellátás. A vállalkozás korlátolt felelősségű társaságként működik, a törzstőke nagysága 3.000 e Ft. Székhelye: 3530 Miskolc, Petőfi u. 13.

  Fogászati rendelőnk a debreceni Nagyerdőn, a termálfürdő épületében található. Jelenlegi alkalmazotti létszámunk: 18 fő

  Fogászati centrumunk kialakításakor elsődleges célunk az volt, hogy betegeink számára kellemes környezetet teremtsünk. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a fogászati kezeléseket nyugodt légkörben végezhessük. Ezen kívül a kompromisszumok nélküli betegellátáshoz szükséges feltételeket is biztosítottuk lelkiismeretes szakembereink számára: a kor legszínvonalasabb gép- és eszközparkját a digitális képalkotástól a fogpótlások készítésében csúcstechnikának számító számítógép vezérelt (CAD/CAM) eljárásokig, a professzionális fogfehérítő rendszerektől a gépi gyökérkezelésen át a piacvezető implantációs rendszerekig.

  A projekt során 2 fő fogászati asszisztens szeretnénk felvenni (OKJ szám: 54 720 02), teljes munkaidőben, napi 8 órában.

  Feladataik a következőek:

  – megteremti a biztonságos betegellátáshoz szükséges környezetet

  – gondoskodik a rendelői higiénéről

  – eszközös és beteg előkészítést végez a kezelések kivitelezéséhez.

  – diagnosztikus és terápiás eljárások kivitelezésében segédkezik konzerváló fogászati, fogpótlási,

  parodontológiai, dentoalveoláris sebészeti, gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozásoknál.

  – adminisztratív tevékenységet végez

  – szervező, koordináló feladatokat lát el a praxis, a páciensek, a fogtechnikai laboratórium(ok) között.

  – feladatait a fogorvos irányítása és ellenőrzése mellett végzi

  A gyakornok a program során az alábbi feladatok ellátására válik alkalmassá: előkészíteni a fogászati kezelésekhez műszereket, anyagokat, eszközöket, gyógyszereket a munkakörhöz szükséges műszerek, eszközök, gépek precíz kezelését végezni ismereteinek gyakorlatban való alkalmazására, a kezelési folyamatok átlátására, összefüggések felismerésére, megfelelő következtetések levonására prevenciós, diagnosztikai, konzerváló fogászati, parodontológiai, protetikai, dentoalveoláris sebészeti, gyermekfogászati, fogszabályozási, vizsgálatoknál, kezeléseknél, beavatkozásoknál a fogorvosnak segédkezni képalkotó módszereket szakszerűen alkalmazni; fogászati röntgenfelvételeket készíteni és archiválni orvosi utasításra önállóan végezni kompetencia körnek megfelelő ellátási, vizsgálati, gondozási, rehabilitációs feladatokat pszichés támogatást nyújtani a páciensnek betegmegfigyelést végezni sürgősségi esetek ellátásában segédkezni az orvosnak a fogászati eljárásokkal kapcsolatban felvilágosítást nyújtani és a pácienst segíteni fogászati prevenciós tevékenységekben, szűrővizsgálatokban segédkezni egészségnevelő, fejlesztő tevékenységet folytatni felvilágosítást adni a fogak és a szájüreg higiénéjének fenntartása érdekében, a tisztítás (speciális) módjairól, eszközeiről a vizsgáló?, kezelőhelyiségeket és a műszereket tisztán, sterilen tartani, fertőtlenítési, sterilezési eljárásokat szakszerűen alkalmazni felhasználói szintű informatikai tevékenységet végezni dokumentációs, ügyviteli, koordinációs feladatot ellátni környezet, tűz, munka és balesetvédelmi szabályokat betartani.

  A vállalati kapcsolattartói feladatokat Jeszenszki Tiborné fogászati asszisztens kolleganőnk fogja ellátni, aki több, mint 8 éves munkatapasztalattal rendelkezik, nálunk pedig 2013 óta dolgozik (középfokú végzettséggel rendelkezik).

  A projektben beszerzésre kerülne egy egyedi számítógép konfiguráció, mely 2 munkaállomásból (Intel Corei7 számítógép konfiguráció, Philips 21,5″ 223V5LHSB2/00 – LED ) , merevlemezből (Synology DS418 Play)  és egy swithcből (TP-Link T1500-8T)  áll. A gyakornokok napi szakmai és adminisztratív munkavégzése folyna a két számítógépen.

  A projekt számszerűsíthető eredményei: 2 fő gyakornok Fogászati asszisztens foglalkoztatása, 1 fő vállalati kapcsolattartó, 2 munkaállomásból álló számítógép konfiguráció beszerzése, kötelező nyilvánossági elemek biztosítása, adminisztrációs feladatok ellátása.

  • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.08.06.
  • projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-03765

Széchenyi 2020 - Fogtechnikai eszközök beszerzése

 • A kedvezményezett neve: DENTLAND FOGÁSZAT Kft.
 • a projekt címe: Fogtechnikai eszközök beszerzése
 • a szerződött támogatás összege 12.490.750,- Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt tartalmának bemutatása: Jelen projektben esetén fogászati eszközök gyártására alkalmas eszközöket szereztünk be, melyek a jelen modern technológiai elvárásoknak teljes mértékben megfelelnek és országos szinten is jelentős versenyelőnyhöz segíthetik vállalkozásunkat. Fogászati rendelőnk saját fogtechnikai laborral rendelkezik, melynek köszönhetően rövid határidővel, saját szakembereink kontrolja alatt készülnek a minőségi fogpótlások.

A beszerzéseket követően komplex fogtechnikai feladatok ellátására alkalmasa laborral és nagyobb kapacitással tudunk majd üzemelni. A fejlesztés hosszú időre biztosítja meglévő alkalmazottaink munkahelyét, sőt a jövőben létszámbővítésre is számíthatunk.

Előállított termékek: fog pótlások, modellek, pótlás tervek, indikációk a felső és alsó állkapocsban

A szoftverek beszerzésével lehetőségünk lesz az egyszerű inlayektől kezdve a teljes anatómiailag csökkentett, hosszított hidakon, teleszkópokon, oszlopokon és rátéteken keresztül az egyedi csonkokig, a több csavarral rögzített hidakig és oszlopokig, vagy akár modellekig minden megtervezésére. pl.:  inlay, onlay, héj, korona, híd és hídváz.

 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2017.10.25.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00019
error: Content is protected !!