Home / Online konzultáció

Online konzultáció

Orvosi online konzultáció a járvány időszak alatt

A felmerülő problémák sokszor nem igényelnek azonnali rendelői beavatkozást. Azonban ebben az időszakban is szeretnénk ha Pacienseink számíthatnának ránk,  ezért lehetőséget nyújtunk online konzultáción való részvételre orvosainkkal. Előzetes időpontegyeztetést követően lehetősége van a kiválasztott „csatorna” segítségével” néhány perces beszélgetésen részt venni. Természetesen az online konzultáció nem helyettesíti a rendelőben történő orvosi ellátást, de megnyugtató lehet, ha szakorvossal tudunk egyeztetni felmerülő kérdéseinkről.

Online konzultáció

Én is jelentkezem az online konzultációra

Első lépésben kérem tekintse át ezt az egyszerűen áttekinthető és máris megoldást nyújtó összefoglalást. Amennyiben ez nem jelent segítséget Önnek, forduljon hozzánk bizalommal.

A könnyebb kommunikáció és problémamegoldás érdekáben kérem próbálja besorolni panaszát az alábbi kategóriák egyikébe.

1. Fog eredetű fájdalom:
 • Előfordulhat: kezdeti fogszuvasodás esetén, tömések elkészültét követően, kiesett ideiglenes tömés esetén
 • Javaslat: megfelelő szájhigiéne mellett javasolt fogérzékenységet csökkentő fogkrémek, gélek használata, fogselymezés, erősebb fájdalom kialakulásakor fájdalomcsillapító bevétele
 • Előfordulhat: kiterjedtebb, mélyebb szuvasodás esetén, régebbi, rossz tömések meglétekor, kiesett ideiglenes tömés esetén
 • Javaslat: megfelelő szájhigiéne mellett javasolt fogérzékenységet csökkentő fogkrémek, gélek használata, fogselymezés, erősebb fájdalom kialakulásakor fájdalomcsillapító bevétele
 • Előfordulhat: ezek a fog elhalásának kezdetén keletkező tünetek, melyet okozhat mélyre terjedő fogszuvasodás, fog traumája (pl: baleset, kettétört fog)
 • Javaslat: fájdalomcsillapító alkalmazása, hideg ingerek kerülése, nagyobb párna használata esetleg félig ülő pozícióban való alvás, a tünetek erősödése esetén a fog gyökérkezelésének a megkezdése javallott
 • Előfordulhat: elhalt fog esetén (melynek okai: lásd 3. pont), magas tömés/inlay/korona/híd esetén
 • Javaslat: amennyiben a fogelhalást követően alakulnak ki a tünetek, javasolt fájdalomcsillapító alkalmazása, esetleg az adott terület hűtése, jegelése (max. 20 perc egy alkalommal) tünetek fokozódása esetén a fog gyökérkezelésének a megkezdése javallott. Magas tömés, vagy egyéb fogpótlás is okozhat hasonló tüneteket, ez esetben az adott fog, illetve régió kímélése és fokozott tisztítása javasolt.
 • Előfordulhat: elhalt fog által okozott gyulladás a fogat körülvevő szövetekben, félig előtört bölcsességfog körüli gyulladás
 • Javaslat: bölcsességfog körüli gyulladás esetén fájdalomcsillapító alkalmazása, illetve az adottterület alapos, napi többszöri tisztítása javasolt. Ha az előbb említett fájdalomhoz duzzanat, arc aszimmetria, láz, nyelési nehezítettség, szájnyitási korlátozottság társul, kérjen időpontot konzultációhoz.
2. Rögzített fogpótlással kapcsolatban felmerülő problémák

Gondos, gyakori szájhigiéne, fogköztisztítás, hideg/édes ételek-italok kerülése, fizikai kímélet.
A betét gondos megőrzése(!) mellett mérlegeljük a lehetőségét rendelőben behelyezett ideiglenes tömésnek (visszaragasztása aeroszol képződés miatt kontraindikált).

Örlőzónában (hátsó fogak) esetleges éles szélek fertőtlenített körömreszelővel való óvatos lecsiszolása.

Nem tekintjük sürgős ellátást igénylő problémának. A fogak tisztántartása, az érintett terület (fogközök, környező íny) gondos higiénés kontrollja javasolt. Esztétikai zónát érintő esetben kérjen konzultációs időpontot!

3. Kivehető pótlásokkal kapcsolatban felmerülő problémák

Néhány napos fogsorviselési tilalom naponta többszöri szájvizes öblögetés mellett. Elhúzódó/visszatérő esetben konzultáció javasolt. Ez esetben kérjen időpontot a rendelőben.

 • amennyiben a sérülés a rögzítettséget jelentősen nem befolyásolja, akkor az esetleges éles szélek fertőtlenített körömreszelővel való óvatos lecsiszolása javasolt
 • amennyiben a sérülés a rögzítettséget jelentősen befolyásolja, konzultáljon a rendelővel az ideiglenes megoldás feltétlen szükségességéről, az egyéb teendőkről.

Az implantátumokkal rendelkező, az implantátumos fogpótlást viselő paciensek panasz esetén feltétlen konzultáljanak a rendelővel!

4. Fogtöméssel kapcsolatos problémák

Gondos, gyakori szájhigiéne, fogköztisztítás (fogselyem, fogközkefe) használata javasolt, hideg /édes ételek/ italok kerülése, fizikai kímélet.

Akár tömött, akár letört/szuvas fog, kiesett tömés okozza, a cél a fájdalom elkerülése, a felszínek tisztítása, fizikai kímélet.

Gyakori, fokozott szájhigiéne, fogselyem használata javasolt, fizikai kímélet, fájdalomcsillapítás, panaszok további fennállása esetén telefonos konzultáció javasolt

Fokozott szájhigiéne, fizikai kímélet, fájdalomcsillapítás, panaszok további fennállása esetén telefonos konzultáció javasolt.

Fogkő okozta ínygyulladás esetén gyakori, gondos szájhigiéne javasolt, fogköztisztító eszközök ill. szájöblítő használata.

5. Gyökérkezelt fogak problémái

Szükség esetén fájdalomcsillapítás, panaszok fokozódása esetén telefonos konzultáció szükséges.

 1. panaszmentes: nincs teendő
 2. kiesett az ideiglenes tömés: alapos szájhigiéne, rágás kerülése az adott fogon
 3. érzékenység, fájdalom: konzultáljon!
6. Fogszabályozással kapcsolatban felmerülő problémák
 • Amennyiben nem tudunk a készüléken a megadott időnként állítani, de az kellemetlenséget nem okoz, kérjük a megszokott módon hordja tovább a készüléket
 • Ha fájdalmat, nem múló problémát okoz a készülék hordása hagyja azt abba, lehetőség szerint személyes vizsgálatot követően lépünk tovább
 • Ha eltört a készülék, de hordható a letört darab nélkül, nem okoz irritációt, hordja tovább

Leesett brackett vagy tubus esetén

 • Ha az íven rögzül és nem okoz kellemetlenséget, vagy viasz használatával elviselhető, tisztítsa alaposan, amennyiben lehetséges vegye le az ívről
 • ha zavaró, fájdalmas, vagy a félrenyelés veszélye áll fenn, kérem egyeztessen a rendelővel és sürgősségi ellátás keretében megoldjuk
 • Ha leesett az ívről, csak tegye el és amint lehetséges a rendelői vizit, megoldjuk

Szúró ívszakasz

 • a rögzített fogszabályzó kicsúszott íve miatt,
 • a fogtól elvált retainer drót miatt
 • Ha fájdalmat kellemetlenséget nem okoz, használjon viaszt, illetve megpróbálhatja az ellentétes oldal felé elcsúsztatni vízszintes mozdulattal az ívet.
 • Amenniben fájdalmat okoz, mindkét esetben próbálja óvatosan a szúró drótot csipesszel, vagy ceruza végén lévő radírral, kiskanállal behajlítani. Ha „elérhető” helyen van fertőtlenített eszközzel megpróbálhatja levágni, ha a sérülés veszélye nem áll fenn. Amennyiben ez nem sikerül egyeztessen egy időpontot a rendelővel.

Egyéb  probléma esetén kérem kérjen online konzultációs időpontot, hogy közösen találhassuk meg a megoldást.

Bármilyen panasz esetén Zoom online konzultációra van lehetőség egy előre egyeztetett időpontban, szükség esetén kérjen időpontot!

7. Gyermekfogászat - Tejfogak panaszai

Gyakori, fokozott szájhigiéne, fogselyem használata javasolt.

Gyakori, fokozott szájhigiéne, fogselyem használata javasolt, túlzottan hideg, édes ételek-italok fogyasztását kerülni kell.

Gyakori, fokozott szájhigiéne, fogselyem használata javasolt, túlzottan hideg, édes ételek-italok fogyasztását kerülni kell, szükség esetén fájdalomcsillapítás, tünetek fokozódása esetén telefonos konzultáció javasolt.

Ha a genny tasak a tejfog mellett ismètelten megtelik, azt javasljuk, hogy nem kell minden alkalommal visszajönni mivel meg van nyitva ès kèpes spontán ürülni egy kis nyíláson keresztül, tiszta, steril gèzzel vagy vattával meg lehet nyomni óvatosan segítve a váladèk ürülèsèt.

Segít az üregbe egy kis vattagombóc behelyezèse ètkezès elött amit ètkezès után ki kell venni, ez megkönnyíti az üreg tisztán tartását. tiszta vatta biztosan van otthon minden háztartásban.

Ínygyulladás elkerüléséért fokozott szájhigiéne , az adott fog kímélése rágáskor.

Tejfog gyulladására utal, legtöbbször fájdalmatlan. Amennyiben nagymértékben növekszik, vagy fájdalmassá válik, telefonos konzultáció javasolt.

Fog eredetű gyulladás esetén telefonos egyeztetés javasolt, amennyiben a duzzanat fokozódik, hőemelkedés / láz kíséri.

Amennyiben fájalmas fekély (aphta) jelentkezik, gondos szájhigiéne, szájöblítő használata javasolt, kiterjedt fekélyek/tünetek fokozódása esetén telefonos konzultáció javasolt.

A fog nagymértékű törése ill. mozgathatósága esetén telefonos konzultáció szükséges. Enyhe sérülés esetén fizikai kímélet javasolt.

Vèny nèlkül kapható a Panadol Babyt ami hat èves korig adható, fogfájás csillapítására alkalmas kisgyerekeknèl, ez egy kellemes ízű szirup.

8. Nagyobb gyerekek, és felnőttek - maradó fogak problémái

Gondos, gyakori szájhigiéne, fogköztisztítás (fogselyem, fogközkefe) használata javasolt, hideg / édes ételek / italok kerülése, fizikai kímélet.

Akár tömött, akár letört/szuvas fog, kiesett tömés okozza, a cél a fájdalom elkerülése, a felszínek tisztítása, fizikai kímélet.

Gyakori, fokozott szájhigiéne, fogselyem használata javasolt, fizikai kímélet, fájdalomcsillapítás javasolt, panaszok további fennállása esetén telefonos konzultáció javasolt.

Fokozott szájhigiéne javasolt, fizikai kímélet, fájdalomcsillapítás, panaszok további fennállása esetén telefonos konzultáció javasolt.

Fogkő okozta ínygyulladás esetén gyakori, gondos szájhigiéne javasolt, fogköztisztító eszközök ill. szájöblítő használata.

9. Szájsebészeti beavatkozást igénylő kezelésekkel kapcsolatban

Az implantátumokkal rendelkező, az implantátumos fogpótlást viselő paciensek panasz esetén feltétlen konzultáljanak a rendelővel!

Jelenleg bölcsességfogak műtéti eltávolítása nem lehetséges, amennyiben részben előtört bölcsességfogak körül gyulladás alakul ki, javasolt az adott terület fokozott tisztítása, szükség esetén fájdalomcsillapító alkalmazása. Amennyiben ez nem jelent megoldást, akkor sürgősségi ellátás keretében kell megoldást találni, kérjen konzultációt a rendelőtől!

Szájsebészeti műtétet, foghúzást követően kialakuló fájdalom utalhat a műtéti terület befertőződésére, vagy a seb gyógyulásának zavararára. Ha a tünetei nem állandóak, fájdalomcsillapító hatására múlnak, akkor fokozott szájhigiéne javasolt a műtéti területen, kerülje a tapadós ételeket, tejtermékeket, forró, fűszeres, maró dolgokat, az alkohol fogyasztását és elsősorban a dohányzást. Amennyiben sugárzó fájdalom, nem gyógyuló műtéti terület, illetve a tünetek erősödése, (láz, duzzanat alakul ki vagy annak mértéke fokozódik, genny ürül), akkor rendelői ellátása szükséges, kérjen konzultációs időpontot!

szájzár kialakulását okozhatják helyi gyulladások, az állízület gyulladása, de kialakulhat magas tömés, rossz fogpótlás esetében is. Utalhat nyálmirigygyulladásra, és még számos szájüregi kórformára. Kérjen konzultációs időpontot!

Sürgős ellátást igénylő problémám van

A fenti opciók egyike sem segített a problémámon, fájdalom, duzzanat okozza a panaszt. Egyeztessen időpontot a lehetséges megoldások megbeszéléséhez.

Jelentkezési űrlap

Én is jelentkezem az online konzultációra

Kérjük pontosan töltse ki a jelentkezési űrlapot, mert 24 órán belül a megadott adatok valamelyikén felvesszük Önnel a kapcsolatot.

  Név*

  E-mail cím*

  Telefonszám*

  Születési idő*

  Mi a foglalkozása*

  Fennáll-e Önnél ízérzészavar, szaglás romlása vagy hiánya?*
  igennem

  Járt-e külföldön az elmúlt 14 napban*
  igennem

  Ha igen, kérem, sorolja fel hol, és mely országokat érintette útja során?

  Járt-e Budapesten az elmúlt 14 napban?*
  igennem

  Vannak jelenleg influenzaszerű tünetei?*
  igennem

  lázlégúti tünetei, mint orrfolyás, szárazköhögés, torokgyulladásvégtagfájdalom, fejfájás, rossz közérzet

  Van-e az ön közvetlen munkahelyi-/lakókörnyezetében olyan személy, akinek jelenleg vannak influenzaszerű tünetei?
  igennem

  Került-e kapcsolatba az elmúlt 14 napban olyan személlyel, akinél felmerült az új koronavírus fertőzés gyanúja, vagy tudottan új koronavírussal fertőzött személy?*
  igennem

  Tud-e arról, hogy COVID-19 fertőzött lenne?
  igennem

  Találkozott-e igazolt COVID-19 fertőzöttel?
  igennem

  Találkozott olyannal, aki házi karanténban van?
  igennem

  Szenved-e ön valamilyen krónikus betegségben*
  igennem

  Ha igen miben?

  Probléma megjelölése:

  Orvos választás:

  A következő „csatornán” szeretném a konzultációt*


  error: Content is protected !!