Invisalign a láthatatlan fogszabályzás

Invisalign (az igazán igényes megoldás…)

A láthatatlan fogszabályzás alignerekkel, diszkrét sínekkel történő megoldása.

A sínek átlátszóak kényelmesen hordhatóak, csak a fogak felületére terjednek ki . A digitális kezelési terv készítéséhez a fogakat hagyományos lenyomatvételi eljárással, vagy optikai scanerrel lemintázzuk. A fogakról, arcról, mosolyról fotókat készítünk, illetve röntgenfelvételek készülnek.

Ezek alapján egy virtuális 3D-s Invisalign „látványterv” készül, mely előrevetíti, hogy hány darab láthatatlan sínt, alignert szükséges a kívánt fogmozgatás eléréséhez hordani. Így kiszámíthatóvá válik a tervezett fogmozgatáshoz szükséges kezelés hossza.

A paciens közreműködése nagyon fontos a kezelés során. A sínek – így a fogmozgatás – lépésről lépésre egymásra épülnek. A hatásos kezelés alapvető feltétele a maximalis együttműködés. A sín 24 órás viselést igényel, csak étkezések alkalmával és a fogak tisztításakor szabad őket kivenni. Ennek megszokása pár napba telik. A fogmozgatás hatékonyságának növeléséhez szükséges lehet kis kapaszkodó felületek (attachment) létrehozása a fogakon, mely fogszínű tömőanyagból készül. Ezek a kezelés végén könnyedén eltávolíthatóak. Máskor helynyerés céljából szükséges a fogak zománcszintű polírozása, sztrippelése.

A kontrollok időpontja egyedileg kerül egyeztetésre. Egy sínt 2 hétig kell hordani. Esetenként a paciens saját maga is cserélheti az alignereket, így nagyobb távolságból is könnyebb a kezelés kivitelezése.

Az Invisalign rendszerrel történő kezelés az eltérés mértékének megfelelően különböző csomagokba illeszthető. Így a bonyolultabb „Full” kezelésen kívül kisebb „Lite” és a mini korrekciók az „i7” csomagokban.

Láthatatlan fogszabályzás időpontkérés

Időpontkéréshez töltse ki az alábbi űrlapot és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

FONTOS!

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy június 15-én reggel 6 órától várhatóan július 16-án éjfélig teljes szélességben lezárják a  Pallagi út – Nagyerdei körút csomópont nyugati ágát, azt a szakaszt, ahol villamos a Pallagi út felől a Nagyerdei körútra, a Klinika irányába fordul.

A lezárás ideje alatt a csomópont többi ágán az áthaladás biztosított lesz, azonban kérjük az arra közlekedőket, amennyiben lehetőségük van rá, használják az Egyetem sugárút – Dóczy József – Móricz Zsigmond körút – Pallagi út, valamint a nagyerdei körút keleti ágának útvonalait.